Heb jij een nieuw hek nodig voor in je tuin, dan is gaashekwerk één van de keuzes die je hebt. In tegenstelling tot wat je misschien denkt zijn er een groot aantal soorten gaashekken waaruit je dan kunt kiezen. Deze hebben allen net andere kenmerken waardoor ze beter of minder geschikt zijn in bepaalde situaties. Hier vind je informatie over de voor- en nadelen van gaashekwerk en de verschillende soorten die tot je beschikking staan.

De voor- en nadelen van gaashekwerk

Het is altijd goed om de voor- en nadelen van een bepaalde situatie te beoordelen. Je weet dan exact wat je te wachten staat en of dit de juiste optie is voor jou. Hier vind je de voor- en nadelen van gaashekken.

Voordelen

●        Gaashekken zijn goedkoop en ook gemakkelijk zelf te plaatsen.

●        Omdat gaashekken doorzichtig zijn verlies je het ruimtelijke gevoel in je tuin niet.

●        De keuze in gaashekken is groot en daardoor zijn ze erg veelzijdig.

Nadelen

●        Een gaashekwerk heeft geen decoratieve functie.

●        Het is ook niet erg effectief voor het beveiligen van je erf.

Verschillende soorten gaashekwerken

Als jij niet op zoek bent naar een decoratief hekwerk of een hekwerk om je erf beter mee te beveiligen, dan is een gaashek een uitstekende optie. Hier vind je de verschillende soorten gaashek en hun toepassingen.

1.       Harmonicagaas

Harmonicagaas is gemakkelijk te herkennen aan de ruitvormige mazen. Het is te krijgen in verschillende afmetingen en een veel gebruikt gaashekwerk voor verscheidene doeleinden. De mazen zijn vrij groot en daardoor geschikt voor het omheinen van dierenverblijven.

2.       Kippengaas

Ook al heet het kippengaas, je kunt het ook voor andere doeleinden gebruiken dan het houden van kippen. Je herkent kippengaas gemakkelijk aan de 6-hoekige kleine maas. Het draad is dun en vaak metaalkleurig. Kippengaas is ook ideaal voor gebruik in de moestuin om je zaadjes en groenten te beschermen van vogels of knaagdieren.

3.       Tuingaas

Tuingaas is een gaashekwerk dat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Het wordt het meeste toegepast om snel een stuk tuin af te rasteren, want het heeft een grote maas en is gemakkelijk zelf te plaatsen. Je herkent tuingaas aan de rechthoekige en grote maas met een vrij dikke draad.

4.       Volièregaas

Volièregaas is vergelijkbaar met kippengaas. De mazen zijn klein en de draden zijn dun en metaalkleurig. Het verschil is dat de maas bij volièregaas een vierkante vorm heeft en geen zeshoek is. Je kunt het toepassen in je volière, maar het is ook ideaal gaashekwerk om de verblijven van kleine dieren heen, zoals konijnen, en om je moestuin mee te beschermen.

5.       Schapengaas

Net als kippengaas en volièregaas is schapengaas echt niet alleen voor het omheinen van schapen bedoeld. Het bestaat uit mazen die kleiner zijn aan de onderkant en elke rij steeds groter worden. Daardoor wordt je kleinvee, bijvoorbeeld, erg goed beschermd.Een specialist kan je exact adviseren over het beste gaashekwerk voor jou. Bij twijfel is het daarom altijd verstandig om de hulp in te schakelen van iemand die daar verstand van heeft, bijvoorbeeld met de specialisten van Resifence.nl.