Beuk bij Haagplanten Heijnen

Haagplanten Heijnen heeft een breed assortiment aan planten waarmee je een haag kunt laten groeien. De beuk bij Haagplanten Heijnen is echter een van de meest verkochte soorten. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom kiezen steeds meer mensen voor de beuk?

Over de beuk

De beuk is een plant of boomsoort die we ook veel in het Nederlandse bos zien staan. De kans is dus groot dat je deze wel eens hebt zien staan in een tuin, bos of langs de weg. Je kunt ze echter ook goed inzetten als haagplanten. De beuk is een plant die in de herfst of winter zijn bladeren verliest. Dit betekent dat ze bladverliezende planten zijn en dus geen groenblijvende planten die het hele jaar door de bladeren houden.

Beuk bij Haagplanten Heijnen

Soorten beuken

Er zijn veel soorten beuken om uit te kiezen. Sommigen hebben bladeren met een lichte rode gloed. Anderen hebben felgroene bladeren met zichtbare nerven. Weer andere hebben glinsterende donkergroene bladeren. Er zit dus altijd wel een beuk tussen die past bij jouw smaak want er zijn meer dan genoeg opties. 

Waarom een beuk?

Wanneer je geen groene vingers hebt dan zit je goed met deze plant want de  beuk heeft maar heel weinig onderhoud nodig. De haag heeft bovendien een relatief open structuur. Dat zorgt ervoor dat je goede luchtcirculatie hebt. Ze zijn dus ook veel minder gevoelig voor wind en dienen goed als windschermen in de tuin. Daar kunnen ze immers prima tegen.