Een keuken uitzoeken is altijd lastig en zeker als er zoveel keuzes zijn qua stijlen, kleuren, kastjes en laatjes. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, maar wees gerust hieronder vind je een paar soorten stijlen die je misschien al wat verder kunnen helpen bij je keus. Heb je nou een keuken gevonden, dan kan je ook keuken kopen in Woerden of ergens anders in Nederland. Meer informatie nodig? Klik voor de website van Kalmeijer Keukens.

Landelijk

Een landelijk keuken geeft de sfeer van het platteland. Iedereen kent die keukens wel, sommige houden ervan en andere niet. Een landelijke keuken kan je herkennen aan de natuurlijke materialen die worden gebruikt, ook hebben de keukens vaak kaderdeuren. Die deuren kwam je vroeger heel veel tegen op de Nederlandse boerderijen. De werkbladen zijn meestal van natuursteen of composiet gemaakt en geven de keuken een natuurlijke en gezellige uitstraling. In de landelijke keukens zie je ook van een grote gootsteen in het midden van de keuken. 

Modern

De moderne keukens zijn tegenwoordig helemaal in. Het is in deze tijd hoe strakker hoe beter. Moderne keukens kan je herkennen aan de strakheid. Bij een moderne keuken komt ook vaak een kookeiland kijken en lades en kastjes zonder handgrepen. Waar een moderne keuken ook heel erg mee uitblinkt zijn de aparte designkranen. De materialen die bij een moderne keuken gebruikt worden zijn vaak hout, glas en hoogwaardig kunststof. 

Design

Een design keuken lijkt heel erg op een moderne keuken, alleen er zitten wel verschillen in. Er zijn bij deze keuken talloze mogelijkheden om ermee te doen en je kan goed met kleuren werken. Bij een moderne keuken is dat minder, daar zijn meestal de kleuren zwart en wit. Bij de design keuken is dat dus niet. Verder lijkt de designkeuken wel heel veel op de moderne keuken qua strakheid en de ruimte die de keuken wilt creëren.