De afvoer van je keuken is een van de afvoeren in je huis die heel snel verstopt kan raken. Dit komt omdat we nogal wat door de keukenafvoer heen spoelen Het begint al bij het afspoelen van de vieze vaat. Zo komen er behoorlijk wat vetresten in de afvoer terecht.

Het zijn juist deze vetresten die een nare verstopping van de keukenafvoer kunnen veroorzaken. Vet heeft namelijk de eigenschap hard te worden zodra het afkoelt. Hierdoor blokkeert het de afvoer van je keuken en kan je niets meer doorspoelen.

Krijg je met een verstopping te maken, dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Omdat keukenafvoer verstoppingen heel hardnekkig kunnen zijn, heb je hiervoor de Beste ontstopper nodig. Zo loopt je afvoer snel weer door zoals het hoort!

Beste ontstopper, waar vind je die?

Een verstopte keukenafvoer is iets waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Pas als de gootsteen verstopt zit realiseer je jezelf hoe vaak je deze gebruikt. Je wast je handen, wast een appel, poetst je tanden, spoelt de keukendoek uit en nog veel meer.

Heb je na de warme maaltijd de beurt om de afwas te doen, dan gaat dat lastig worden met een verstopte keukenafvoer. Zo moet die vette vaat op het aanrecht blijven staan. Behalve dat dit een rommelig geheel geeft, kunnen die vieze pannen en borden ook ongedierte aantrekken.

Met de beste ontstopper is je verstopping snel en eenvoudig verholpen. Zodra de gootsteen weer goed doorloopt kan je weer gebruik maken van de afvoer. Zo kan eindelijk die vieze vaat worden weggewerkt en kan je weer normaal je handen wassen.

Met welke materialen kan je een keukenafvoer ontstoppen?

Kan je niet wachten tot je de beste ontstopper in huis hebt en wil je zelf proberen om de afvoer te ontstoppen, dan zijn er daarvoor enkele dingen die je nodig hebt. Je kan proberen om de verstopping te verwijderen met een gootsteenontstopper.

Dit wordt ook wel een plopper genoemd. Het voordeel van een plopper gebruiken is dat er geen chemische middelen hoeven te worden gebruikt. Een gootsteenontstopper is een houten stok waar een rubberen cup aanzit.

Zet het rubberen gedeelte van de plopper op de afvoer en maak vervolgens pompende bewegingen. Hierdoor zal een vacuüm ontstaan. Op deze manier wordt de verstopping losgemaakt. Wel dien je hiervoor behoorlijk wat spierkracht te hebben.

Mocht het niet lukken om de verstopping te verhelpen met de plopper, dan zou je het ook nog kunnen proberen met een ontstoppingsveer. Je duwt deze veer zo ver mogelijk in de gootsteen. Vervolgens breng je de veer draaiend steeds dieper de afvoer in.

Zodra de veer de verstopping bereikt heeft zal deze de verstopping doorprikken. Nu is de leiding weer vrij en zal het water gewoon weer normaal kunnen stromen. Lukt het ook na gebruik van de beste ontstopper niet om de leiding weer vrij te maken, schakel dan de hulp van een loodgieter in.