Heel even leek het erop dat de houten vloer niet meer terug zou komen in de nieuwe huizenbouw. Een paar jaar geleden kwam de keramische tegel op de markt en die won het makkelijk van de houten vloeren. Daarna werd de gietvloer populair en heel even leek het erop dat de houten vloer vergeten zou worden. Nu lijkt het erop dat de houten vloer weer terugkomt! Ben jij nieuwsgierig welke houten vloeren er op dit moment in de mode zijn, kijk dan op www.martijndewitvloeren.nl. Dus wanneer je van plan bent om een nieuwe vloer uit te kiezen voor je huis, loop dan niet zomaar langs een houten vloer want misschien wordt dat wel de nieuwe vloer die jij in je huis gaat leggen.

Wat zijn de voordelen van een houten vloer?

Dat er vroeger overal houten vloeren lagen is natuurlijk niet zonder reden. Er zitten namelijk veel voordelen aan een houten vloer. Een houten vloer is namelijk duurzaam. Dat betekent dat het een goede investering is voor langere tijd. Wanneer de houten vloer goed onderhouden wordt gaat deze lang mee., soms wel een heel leven. Een houten vloer kan meerdere keren opnieuw geschuurd en afgewerkt worden. Dat betekent dat je vloer er vaak weer als nieuw uit kan zien, zonder dat er een nieuwe vloer is gelegd. Daarnaast is een houten vloer ook goed geschikt voor vloerverwarming. Tegenwoordig wordt er geen huis meer gebouw zonder vloerverwarming, dus daar is een houten vloer ook geschikt voor. 

Geen houten vloer, maar wel een houten uitstraling

Sommige mensen willen liever geen houten vloer, maar willen wel de uitstraling van hout op hun vloer hebben. Maar voor welke vloer moet je dan gaan? De vloer die het meest op hout lijkt heeft een natuurlijk kleur, bijvoorbeeld eiken, licht eiken of donker eiken. OM deze kleuren nog echter te maken zijn deze vaak afgewerkt met een matte of extra matte toplaag. Het soort vloer waar ik over praat is natuurlijk een PVC vloer. Op PVC vloeren kun je namelijk printen wat jij zelf wil. Hierdoor kun jij bijvoorbeeld jouw woonkamer een houten look geven, zonder dat er dus echt een houten vloer ligt.