houten of kunststof kozijnen

Vroeger dachten we totaal niet aan het plaatsen van houten of kunststof kozijnen. Vandaag de dag alleen maar! De voordelen van kunststof stapelt natuurlijk alleen maar op. In feite zijn er ook geen nadelen te bekennen. Maar waar zou het verschil dan zitten of dat je kiest voor hout of kunststof?

Wat is de beste keuze?

Je hebt het waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen en nu in de interesse gewekt. Een interessante aanbieding voor kunststof kozijnen die je aan het denken heeft gezet. De vertrouwde houten kozijnen zijn eigenlijk wel aan vervanging toe die je momenteel hebt. Op sommige plekken voel je de wind naar binnen komen en dan is het de hoogste tijd om het project aan te pakken.

Met kunststof kozijnen heb je sowieso de garantie dat het tocht en vochtdicht wordt gemonteerd. Als het ware worden de kunststof kozijnen zo gemonteerd dat er niks verloren kan gaan qua energie. Daarnaast hoef jij niet meer ieder jaar de ladder op om de houten varianten te voorzien van een nieuw laagje verf. Kunststof heeft namelijk geen onderhoud nodig. Wel is het advies om na verloop van jaren de rubbers te vervangen voor nieuwe exemplaren. Zo blijft het kozijn in topconditie. Maar wanneer dit gebeurt zal je ongeveer een jaar of twintig zeker verder zijn.

houten of kunststof kozijnen