kantoor plant

Behalve dat de aanwezigheid van kantoorplanten er gezellig en mooi uitziet, heeft het neerzetten van planten vele voordelen op de gezondheid en de sfeer op kantoor. Door planten neer te zetten kan de lucht verbeterd worden, wat zorgt voor een kleinere kans op hoofdpijn. Daarnaast helpt de aanwezigheid van kantoorplanten voor een betere concentratie, verhoogde creativiteit, een betere verdeling van de temperatuur en kan de mooie groene kleur van planten rustgevend werken. 

Uit onderzoek gedaan door Wageningen University & Research en een aantal andere instellingen en bedrijven is zelfs gebleken dat het neerzetten van planten tot wel 20% minder verzuim leidt.

De Beste Planten voor op Kantoor

Niet elke plant is geschikt om op kantoor te staan. Sommige planten hebben erg veel ruimte en licht nodig, wat niet altijd op elk kantoor aanwezig is. Daarnaast zijn onderhoudsvriendelijke planten, welke niet al te veel verzorging nodig hebben het makkelijkste.

De lepelplant is in die zin een perfecte plant voor op kantoor: het zuivert de lucht enorm goed en daarnaast is deze plant niet kapot te krijgen. Daarnaast is de Sansevieria een fantastische kamerplant. Deze plant kan overleven op enorm weinig water en is vrijwel niet afhankelijk van licht. Het kan dus overal geplaatst worden.

Plantenallergie op het Kantoor Voorkomen

Het neerzetten van planten op kantoor heeft dus veel voordelen. Hoewel, niet alle planten zijn geschikt als kantoorplanten. Zo zijn er planten die huidirritaties veroorzaken, zoals bijvoorbeeld Composieten, Klimop en Primula’s. Andere planten veroorzaken serieuze allergische reacties en bijvoorbeeld geïrriteerde ogen en slijmvliezen en benauwdheid.

De planten die het meest frequent een allergische reactie veroorzaken zijn de volgende:, de Anthurium, de Blauweregen, de Euforbia en de Ficus.

Hoewel lang niet iedereen allergisch is voor deze planten, is het niet heel erg aan te raden om deze planten op kantoor neer te zetten. Er kan dan beter gekeken worden naar alternatieven met minder allergische reacties.