Planten zijn tegenwoordig heel erg populair. Veel mensen vinden het leuk om een beetje groen te hebben in het interieur. Iedereen wordt vrolijk van een beetje groen in de woonkamer. Er is wel veel veranderd want vroeger zag je duidelijk verschil tussen echte planten en kunstplanten. Waarom was er zo’n taboe op het hebben van kunstplanten? Waardoor zag je zo’n groot verschil tussen echte planten en kunstplanten? Wij van Easyplants vertellen hierover in deze blog. 

Plastic 

Vroeger werden kunstplanten gemaakt van heel lelijk plastic. Toen de planten nog gemaakt werden van dit lelijke plastic was het verschil heel duidelijk te zien. De planten werden gemaakt van 100 procent zijde stoffen. Tegenwoordig worden de kunstplanten gemaakt van alleen maar luxe stoffen en materialen. Tegenwoordig wordt er ook veel meer gekeken naar het feit of de planten er wel echt uit zien. Ook de kwaliteit van van de kunstplant speelt tegenwoordig een belangrijke rol. 

Veel van de kunstplanten worden gemaakt van kunststof en kunstzijde. Kunstzijde wordt gemaakt van cellulose. Cellulose is een natuurlijke grondstof die uit bamboe of eucalyptushout. Cellulose heeft een natuurlijk karakter waardoor de kunstplanten een echt uitstraling hebben. 

Onderhoud 

Kunstplanten hebben nog een voordeel waar veel mensen van profiteren. Een dat is namelijk dat kunstplanten niet dood kunnen gaan. Daarbij komt ook nog is kijken dat een kunstplant geen onderhoud nodig heeft. Echt ideaal he? Het enige wat je af en toe moet doen is een stofdoekje over de plant halen. Je hoeft de plant dus geen water te geven. Ook Ook een kunstbloem hoef je geen water te geven.  hoef je niet op het etiket te letten als je een kunstplant koopt. Een kunstplant mag en kan namelijk over staan en hoef je niet te letten op de plek waar de plant zich bevindt. Bij echte planten moet je nog er nog wel eens opletten omdat hij maar een bepaald aantal zonlicht mag hebben.