Bossen verdwijnen steeds meer, steeds meer ruimte wordt ingenomen voor bedrijventerreinen of bomen worden gekapt als grondstoffen. Toch zijn er gelukkig nog vele bossen, dit is goed voor de planeet. Bomen leveren immers zuurstof. Vroeger woonden vele mensen in het bos, nu is dit meer een uitzondering geworden. Enkel de boswachter woont nog in het bos. Ook is de visie op wonen in het bos drastisch veranderd, het wordt vaak gezien als iets voor mensen die niets met de buitenwereld te maken willen hebben. Ook wordt vaak gedacht dat de huizen in het bos klein zijn en met weinig voorzieningen. Niets kan echter minder waar zijn.

Wat voor soort huizen vindt men in het bos?

Men vindt typische houten blokhutten in het bos, maar ook gloednieuwe, state of the art villa’s. Wonen in het bos heeft ook een groot voordeel, vaak betekent het veel ruimte en nog meer privacy. Het typische beeld van de boswachter aan het werk voor zijn blokhutje met een houtklover is op dat gebied dan weer achterhaald. Mensen die nog een mooi stuk grond kunnen bemachtigen in het bos hebben de mogelijkheid hier een prachthuis te bouwen, midden in het groen en met heel veel privacy. Avontuurlijke types zetten ook gewoon een caravan of camper op een stuk gronden en leven hierin. Elke dag het kampeergevoel, een droom voor sommigen onder ons.

Comfortabel wonen in het bos

Zoals gezegd is het beeld van de boswachter in het blokhutje achterhaald. Men vindt ook de mooiste villa’s in het bos, deze mensen wonen er dan ook erg comfortabel. Verwarmde zwembaden, binnenzwembaden en zelfs sauna’s. Je vindt het allemaal in deze moderne huizen. Ook een houtklover voor de mensen die toch nog een authentieke houtkachel in hun moderne huis hebben, voor het gezellige gevoel, is dan onmisbaar. Een robotgrasmaaier zal men niet snel terugvinden in het bos. Hier is de grond ongeschikt voor. Wie in het bos wil wonen zal wel genoegen moeten nemen met een voortdurend veranderende omgeving en dus een huis waar niet alles perfect en regelbaar zal zijn.