infrarood paneel

Waarom zou je nu uiteindelijk kiezen voor een infrarood verwarming? Heeft een infrarood paneel werkelijk zoveel voordelen als je het vergelijkt met normale verwarming? Lees hieronder wat de diverse voordelen zijn van een infrarood paneel.

infrarood paneel

Duurzaam en gasloos

Zeker in tijden zoals we die nu beleven is infrarood verwarming de ultieme oplossing. Gas lijkt op steeds meer plekken beperkt verkrijgbaar te zijn en van de prijzen word je ook zeker niet blij. Verder zien we met elkaar dat de fossiele brandstoffen steeds meer opraken en dat we rekening moeten houden met het milieu. Bij infrarood verwarmen ben je veel duurzamer bezig. Je gebruikt namelijk stroom in plaats van aardgas. Je kunt, om nog beter bezig te zijn, gebruik maken van groene stroom. En plaats zonnepanelen op je dak. Op die manier ben je supergoed zelfvoorzienend bezig.

Geen circulatie van lucht in je ruimte

Bij andere vormen van verwarming heb je te maken met lichtcirculatie. Bij infrarood verwarming is dat niet het geval. Deze panelen geven stralingswarmte af. Hierbij worden voorwerpen en mensen direct verwarmd. Niet de lucht wordt dus warm, maar de objecten. Er zal ook geen verschil zijn in temperatuur boven en onder in een ruimte. De lucht blijft schoner en ook de vochtigheidsgraad is meer ideaal.

Minder energieverbruik

Bij infrarood verwarming heb je een stuk minder energie nodig om een bepaalde ruimte warm te krijgen. Je zult zien dat je de thermostaat met gemak een graad of twee lager kunt zetten en dat het toch behaaglijk is in je kamer. Bij iedere graad die je de temperatuur naar beneden bijstelt, bespaar met maar liefst circa 6% op je gebruik. De ruimte warmt verder heel snel op, dus je hoeft alleen te verwarmen op de momenten dat je echt in een kamer aanwezig bent.