Je hebt er vast al weleens iets over gehoord, een cinewall. Dat kan ook bijna niet anders, aangezien de cinewall flink in opkomst is. Als je een cinewall laat maken zul je zien dat je heel veel mogelijkheden hebt als het gaat om de afwerking van je cinewall. Hierdoor kun je heel makkelijk een wand ontwerpen die helemaal bij jou en jouw woonwensen past. Maar wat is een Cinewall precies en hoe ziet een moderne cinewall er dan precies uit?

Wat is een cinewall?

Een cinewall is een soort ombouw van je muur waarin je je televisie kan hangen. In deze wand zit vaak ook een elektrische sfeerhaard en sfeerverlichting ingebouwd. Je kunt deze uitbouw zo groot maken als dat je zelf zou willen. Je kunt hem zelfs net zo breed als de hele muur laten maken.

Wanneer je hem over de hele lengte van de muur wil laten maken creëer je ook ruimte voor planken en andere ruimtes waar je decoraties, boeken of andere dingen in neer kunt zetten. Hiervoor kun je dan open ruimtes laten, maar ook ruimtes voorzien van een deur of een lade kun je erin laten maken.

Wat zijn de mogelijkheden bij het laten maken van een cinewall?

Je kan een cinewall helemaal naar eigen smaak samenstellen. Het enige nadeel is nu nog dat je alleen kunt kiezen voor een elektrische sfeerhaard. Een haard op gas of een open haard is nog niet mogelijk om in de cinewall te laten plaatsen.

Dit heeft alles te maken met de brandveiligheid en de tijd dat je gebruik kunt blijven maken van je televisie. Je bent overigens niet verplicht om te kiezen voor een elektrische sfeerhaard, er zijn ook genoeg mensen die een cinewall laten plaatsen zonder haard erin.

De moderne cinewall

Een moderne cinewall, als je denkt aan een cinewall, dan is dat eigenlijk al heel modern. Helemaal als je bedenkt dat mensen vroeger van die hele grote wandmeubels hadden staan. Deze zijn tegenwoordig alleen nog maar in hele andere vormen te vinden. Een van deze vormen is dan de cinewall.

Als je een cinewall wil laten maken dan kun je dat helemaal naar eigen wens en grootte doen. Natuurlijk heb je ook kant en klare cinewall die je helemaal zelf in elkaar kunt zetten. Maar een op maat gemaakte cinewall is echt uniek, want je bent er dan zeker van dat niemand anders dezelfde cinewall heeft.

Wat kost het laten maken van een cinewall?

Wat het gaat kosten om een cinewall te laten maken hangt helemaal af van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Hoe groter jouw cinewall moet worden, hoe meer materiaal er aan te pas moet komen, hoe hoger de kosten zullen zijn van het laten maken van een cinewall.

Het zal geen verrassing zijn dat een cinewall zonder sfeerhaard best behoorlijk goedkoper is, dan een cinewall met haard. Je kan vrijblijvend advies vragen over het laten maken van een cinewall helemaal op maat. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je hem graag zou willen hebben, zo kun je er nog vele jaren van genieten.