Door slim te investeren in vastgoed kan je spaargeld gebruiken om passief extra geld te verdienen voor de toekomst. Door te investeren in een woning of een appartement door middel van je spaargeld en een lening kan je op lange termijn risico vrij investeren. Van de verhuur van het appartement kan je inkomsten krijgen. Deze inkomsten kun je weer gebruiken om de rente van de lening te betalen. Over een langere periode van tijd stijgt de prijs van je investering. Je vastgoed investering is dus meer waard geworden, en op je oude dag kan je deze verkopen.

Slim investeren in vastgoed

Er is geen specifiek moment wanneer je het beste kan investeren in vastgoed. Het beste is om zo snel mogelijk te investeren. Je hoeft niet te wachten tot je pensioen om te beleggen. Het is mogelijk om op elke leeftijd te investeren in vastgoed. Kies bijvoorbeeld om als jonge dertiger of veertiger te investeren in parkeren of een vakantieverblijf. Deze opties hebben namelijk een beperkt budget maar leveren op langer termijn vaak wel een mooi rendement. Na een aantal jaren kan je deze investering verkopen en de opbrengsten in een grotere investering stoppen.

Het is mogelijk om als particulier te beleggen. Het is een veilige en efficiënte manier om meer uit je spaargeld te halen. Daarnaast heeft het investeren in vastgoed ook nog een aantal andere voordelen. Via een verhuur is het bijvoorbeeld mogelijk om extra liquiditeiten te laten renderen, of je kan het pand zelf gebruiken voor de groei van je bedrijf. Het investeren in vastgoed heeft veel verschillende mogelijkheden. Op de website van track.be kan je meer leren over deze mogelijkheden zowel als de verschillende investeringsopties die op het moment in België worden aangeboden.

Als je van plan bent om te investeren in vastgoed is het eerst verstandig om je financiële situatie in kaart te brengen. Wat is je budget, hoeveel spaargeld heb je en hoeveel geld kan je vrijmaken (rekening houdend met een buffer)? Als je eenmaal het budget hebt bepaald kan je op zoek gaan naar opties om in te investeren. Hou rekening met de locatie, bijkomende kosten, eventuele opbrengsten en extra’s. Als het verhaal financieel volledig klopt is het mogelijk om alles op papier te zetten met de projectontwikkelaar.

Investeren met een budget

Het is ook mogelijk om met een beperkt budget te investeren in vastgoed. Het is goed om te weten dat de banken een eigen vermogen van 20 tot 30 procent verwachten. Er zijn verschillende manieren om een lening af te sluiten voor een investeringspand. Hier kan je meer over leren op de website van track.be.

Het is altijd mogelijk om te investeren in vastgoed. Door rekening te houden met je budget en rekening te houden met de toekomst is het mogelijk om aardig wat geld te verdienen. De prijs van je investering zal waarschijnlijk in een golvende lijn lopen, maar over het algemeen is het investeren in vastgoed risicovrij. Zo kan je tijdens je pensioen genieten van extra geld.