Wil jij graag een schoorsteen die ook aansluit op de stijl van je huis en dan met name past bij de stijl van je dakpannen en ook stenen? Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om het halve dag te moeten loshalen om een nieuwe schoorsteen te kunnen plaatsen. Gelukkig is dat tegenwoordig ook absoluut niet meer nodig. Met een prefab schoorsteen is het vervangen van je huidige schoorsteen namelijk kinderspel geworden. Het grote voordeel aan een prefab schoorsteen is, dat je er werkelijk waar weinig tot geen omkijken naar hebt. Het is een eenvoudig schoorsteen, die niet is gemaakt van echte stenen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van steen strips of eventueel een stuclaag. Het grote voordeel aan steen strips is, is dat het praktisch niet is de onderscheiden van echt. 

De verschillen tussen een prefab schoorsteen en een ‘echte’

Het grote verschil tussen beide zit hem voornamelijk in de prijs. Je kunt je voorstellen, dat wanneer er een hele schoorsteen moet worden gemetseld, dit een stuk duurder is, dan wanneer je er één kant en klaar kunt plaatsen en deze kunt afwerken met speciale strips. Vooral op afstand is dit met het blote oog natuurlijk absoluut niet te zien. Een ander bijkomend verschil, is dat een prefab schoorsteen in no-time is geplaatst, wat er dus voor zorgt dat de kosten beperkt blijven. Ook is het goed te weten dat er rekening wordt gehouden met de isolatie. Het is dus niet zo dat deze schoorsteen zomaar op het dag wordt geplaatst. Deze wordt nauwkeurig bevestigd, zodat je een koudebrug voorkomt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er in de winter ontzettend veel warmte naar buiten ontsnapt.

Voordelen van een prefab schoorsteen

Het grootste voordeel wat deze schoorsteen heeft ten opzichte van een echte, is toch wel de prijs. De kosten liggen doorgaans een flink stuk lager, doordat de schoorsteen natuurlijk alleen nog maar gemonteerd hoeft te worden. Kies je voor een gemetselde variant, dan is dit logischerwijs natuurlijk niet het geval. Daarnaast is het monteren natuurlijk een stuk sneller, waardoor de montagekosten enigszins beperkt kunnen blijven. Daarnaast ziet het er ook een stuk stijlvoller uit. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen hoe jij wilt dat je schoorsteen eruit komt te zien. Doordat je de buitenkant met allerlei verschillende materialen kunt ‘aankleden’ kun je hem niet alleen passend maken bij de stijl van je dak en de rest van de stenen, maar kun je ook zelf bepalen voor welke materialen je kiest. Kortom, tal van voordelen dus! 

Is het iets voor jou?

Ben jij toe aan een nieuwe schoorsteen, simpelweg omdat je wellicht een ander dak hebt gekregen of omdat de oude schoorsteen gewoon toe is aan vervanging, dan is het goed eens de mogelijkheden te onderzoeken om een prefab variant te laten plaatsen. Het scheelt je zoals je kunt zien een hoop geld, maar ook tijd. Daarnaast geeft het je huis een sjieke uitstraling, waardoor het geheel direct een extra boost krijgt. Zeker het overwegen waard dus!