Hoe kan het toch dat veel mensen het lastig vinden om spullen weg te gooien. Van sommige spullen in je huis weet je dat je eigenlijk nooit gebruikt. In principe is dat een teken dat je spullen weg kunt gooien toch is dat voor veel mensen een stap te ver. Wij Nederlanders zijn echte verzamelaars en spullen weg gooien is daarbij geen optie eigenlijk. Wij  van verhuisbedrijf Lelystad hebben een aantal tips waardoor het makkelijker om je spullen weg te gooien of weg te geven. 

Weggeven

Veel mensen vinden het prettig om iets goeds te doen voor een ander. Je kunt daarom kijken of je de spullen die je niet meer gebruikt kunt weggeven aan iemand die het wel leuk vind of het goed kan gebruiken. Er zijn genoeg mensen in Nederland die wat minder te besteden hebben. Het is daarom goed om te kijken of er mensen zijn die het wel kunnen gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gratis weggeven aan mensen in je eigen omgeving. Je kunt het ook geven bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt dan maak je mensen blij die wat minder te besteden hebben. Je kunt er voor kiezen om je spullen te verkopen op bijvoorbeeld marktplaats. Op vinted kun je je kleding verkopen voor een leuk zakcentje. 

Eerlijk 

Wees eerlijk tegenover jezelf of je de spullen nog echt wel gebruik of nodig hebt. Je antwoord kan alleen maar ja of nee zijn. Je moet niet denken misschien heb ik dit in de toekomst nog nodig.  Als je twijfelt of het het nog hebt stop het dan in een aparte doos met spullen waarover je twijfelt of je het nog moet bewaren. Na een paar maanden kun je die doos nog is kritisch bekijken en de spullen die je dan niet hebt bekeken kunnen dan alsnog weggegooid worden. Voordat je spullen weggooien kijk dan eerst even of je er iemand anders blij mee kunt maken. 

Foto’s 

Soms is het moeilijk om afstand te doen van spullen waar je een goede herinnering aan hebt zoals je oude schoolboeken of een vest die al veel te vaak aan hebt gehad. Maak  van die spullen een foto dan kan je die spullen ook niet vergeten. Foto’s worden namelijk automatisch opgeslagen als je ze via je telefoon maakt. Als de foto dan weer ziet moet je gelijk denken aan die leuke herinnering. 

Verhuisbedrijf als Verhuisbedrijf Student Verhuis Service uit Amsterdam kunnen u nog meer tips geven over hoe je gemakkelijk spullen kunt weggooien. Weggooien vinden veel mensen lastig maar je kunt ook altijd tips vragen aan familie en vrienden.