lamelparket

Wanneer je op zoek bent naar een houten vloer die praktisch niet werkt, dan is lamelparket uitstekend geschikt. Omdat de vloer uit verschillende lagen hout bestaat, die kruislings zijn verlijmd is de kans op werken van het hout minimaal. In de meeste gevallen is de vloer geproduceerd in Aziatische landen, maar in Europa zijn er ook een aantal bedrijven die dit soort vloeren maken. Omdat de vloer praktisch niet werkt, is het de ideale vloer om zwevend te leggen, met een clickverbinding bevestig je eenvoudig de delen aan elkaar. Je kunt kiezen uit een variant met drie stroken, maar ook een strook wat de uitstraling heeft van massief parket. 

Aantal voordelen van een lamel vloer

Met een vloer van lamelparket heb je wel een aantal voordelen waarvan je profiteert, de clickverbinding bij de vloer zorgt ervoor dat je geen lijm nodig hebt bij het leggen van de vloer. Omdat de vloer kruislings verlijmd is, is de kans nihil dat de vloer gaat werken. Afwerken van de vloer is niet nodig, de vloer wordt namelijk kant en klaar in de olie geleverd. Heb je vloerverwarming in je woning, dan is de vloer ook geschikt om te leggen. De vloer kan eenvoudig gelegd worden op een geluidreducerende vloer.

Veel geluid bij het lopen op de vloer

Het nadeel van lamelparket is dat van alle soorten vloeren deze vloer het minst goed isoleert met geluid, waar een massieve vloer vele jaren mee zal gaan gaat deze vloer een stuk minder lang mee. De vaste lengte maken kunnen ervoor zorgen dat het niet economisch is wanneer je de vloer aan het leggen bent, leg je een bepaald patroon dan kun je veel zaagafval hebben. Zoals iedere vloer heeft ook deze vloer voor en nadelen, welke je af moet wegen. Natuurlijk is het wel belangrijk waar de vloer komt te liggen en welk gebruik deze heeft.