Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gericht assortiment aluminium profielen en al deze profielen worden speciaal voor u op maat gezaagd. Daarnaast kunnen wij het merendeel van onze aluminium profielen ook direct voor u in verstek zagen, zowel 1-zijdig als 2-zijdig uiteraard. Dit kunt u op een productdetail pagina (van een specifiek aluminium profiel) eenvoudig ‘mee bestellen’. Wij hebben bewust gekozen voor een gericht assortiment waarbij de meest gebruikte aluminium profielen in Nederland en België direct online te bestellen zijn voor een scherpe prijs en met een snelle levering uit eigen voorraad.

De voordelen van aluminium

Waarom zou u kiezen voor een profiel van aluminium? Aluminium is een mooi zilverwit materiaal, extreem licht (slechts 1/3 van het gewicht van staal), maar desondanks niet minder slijtvast en corrosiebestendig (dankzij een dunne oxidehuid), m.u.v. spanningscororrosie. Daarnaast kan aluminium redelijk eenvoudig gevormd worden en is aluminium geschikt voor zowel (laser)snijden als in vorm gieten. Daarnaast is aluminium een van de meest gerecyclede materialen en dat is niet voor niets het geval. Aluminium is praktisch 100% herbruikbaar en is niet tot nauwelijks aan kwaliteitsachteruitgang (lees: degeneratie) onderhevig. Een mooi, licht, slijtvast en corrosiebestendig materiaal, evenals milieuvriendelijk (met het oog op recycling) en extreem duurzaam. Een ideaal materiaal voor profielen dus!

De gespecialiseerde vakman, maar zeker ook de moderne doe-het-zelver kan niet zonder aluminium profielen. Profielen van aluminium worden gebruikt voor o.a. constructiebouw, dak-, wand- en gevelbekleding en diverse interieur toepassingen. Denk hierbij aan het vervaardigen van meubels zoals kasten, stoelen, banken, tafels en bedden. Ook zijn ALU profielen erg populair als ‘afwerkprofiel’, voor bijvoorbeeld de vloer, de trap, de keuken, de douche, etc. Voor welke toepassing u ook zoekt naar een passend profiel, u vindt altijd het gewenste aluminium profiel op maat bij ALUMINIUMvakman.nl!