LED strips kopen hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je maar weet waar je op moet letten. De sleutel voor je bij het kopen van LED strips is ervoor te zorgen dat je jouw toepassings- en gebiedsbeperkingen kent en vervolgens de opties voor installatie, stroomvereisten en kleuren begrijpt. Met de vele assortimenten strips en opties vindt je wat je altijd wel jouw  verlichtingsproject.

Helderheid LED-strip

Naarmate de LED-technologie blijft verbeteren, blijven LED-strips helderdere mogelijkheden bereiken. Dit betekent niet dat alle strips super helder zullen zijn, in sommige gevallen wil je misschien niet eens dat het licht super helder is. Een voorbeeld hiervan is accentverlichting in een plank.

De helderheid van LED’s wordt gemeten in lumen. Afhankelijk van hoe je de LED strips gebruikt, wil je waarschijnlijk een bepaald lumenniveau. Voor accentverlichting wil je waarschijnlijk niets helderder dan 200 Lumen per voet, maar voor andere toepassingen waar je meer licht wilt, hangt het gewoon af van jouw persoonlijke voorkeur hoe helder je ze wilt. Let dus op de Lumen/lengte samen met de LED’s/lengte, aangezien dit een sterk effect heeft op de lichtkwaliteit en het soort licht dat de strip afgeeft.

LED-stripkleuren

Onze LED-strips zijn verkrijgbaar in een breed scala aan enkele kleuren en meerkleurige strips (RGB). De meest basic LED strips van INTOLED zijn onze enkele kleuren die maar één vaste lichtkleur uitstralen. We bieden ze aan in: Warm Wit, Neutraal Wit, Koel Wit, Rood, Groen, Blauw, Geel en Ultra Violet (UV).

De kleur veranderende strips worden RGB-strips genoemd. Deze LED-lampjes kunnen elke combinatiekleur rood-groen-blauw weergeven. Deze strips vereisen een controller om kleuren in flitsen te veranderen of op één geselecteerde effen kleur te blijven. Bekijk hieronder hoe deze stripverlichting werkt en eruitziet.

Kleurtemperatuur

Kleurtemperatuur is hoe we onderscheid maken tussen de verschillende witte kleuren die een LED kan produceren. Temperatuur geeft aan hoe ‘warm’ of ‘koel’ het licht eruitziet. De temperatuur wordt gemeten in Kelvin, waarbij hogere temperaturen koele kleuren vertegenwoordigen (blauwachtige tint) en lagere temperaturen warmere kleuren vertegenwoordigen (geelachtig licht dat u van een lamp zou verwachten).