Vaak zien we dat mensen niet goed weten wat voor soort verf ze eigenlijk moeten kopen. Daarom zal ik je in dit artikel een beetje op weg helpen. We gaan kijken naar lakverf op waterbasis. Over het algemeen zien we dat verf op waterbasis de beste keuze is voor houtwerk binnen. Dit komt doordat de deze verf een aantal voordelen heeft die binnenshuis erg handig zijn. Om te beginnen is deze soort lakverf geur arm en dus ruikt niet je hele woning naar de verf. Hiernaast vergeelt te vloersoort niet en hebben de meeste verven op waterbasis een goede hechting op verschillende ondergronden. Veel mensen vinden het ook een voordeel dat deze verfsoort snel droogt. Hierdoor kan je het houtwerk snel overschilderen en ben je snel klaar met verven. Een goed voorbeeld van een goede lakverf op waterbasis is de Sigma s2u Nova Satin.

Strepen of vlekken

Doordat de verfsoort sneller en voller verwerkt moet worden ontstaan er af en toe lelijke strepen of vlekken op het geverfde gedeelte. Dit kan komen door de volgende redenen:

  • De verflaag is niet dik genoeg.
  • Er is te weinig vocht in de lucht.
  • Het is te warm in de ruimte, het beste is om te schilderen in een ruimte tussen de 15 en 20 graden.
  • Er is te veel tocht in de ruimte
  • Er wordt niet de juiste verfrollen of kwast gebruikt.
  • Er wordt te veel gerold of gekwast.

Buiten

Lakverf op waterbasis wordt buiten minder vaak gebruikt. Wanneer je raamkozijnen en deuren wilt lakken kan je beter de Sigma s2u Allure Gloss gebruiken. Deze lakverven zijn speciaal gemaakt voor buiten en zijn van de hoogste kwaliteit. Naast houtwerk is deze lakverfsoort ook nog eens geschikt voor staal en non-ferrometaal!