Met een droogloopmat houd je niet alleen vuil van buiten uit je huis, maar ben je ook bestand tegen regenachtige dagen. Een droogloopmat is speciaal gemaakt om vocht op te nemen, zodat je zelfs na een stevige hoosbui niet alle nattigheid mee naar binnen hoeft te nemen. De matten die je hier kunt vinden, hebben verschillende volumes vochtopname. Zo kunnen sommige matten 0,6 liter per vierkante meter opnemen, waar andere matten 2,5 liter per vierkante meter kunnen opnemen. Wat voor jou beter is, hangt waarschijnlijk af van je gezinssamenstelling.

Kant-en-klaar of op maat

Je kunt op de website een droogloopmat bestellen in drie standaardformaten. Dit zijn 40 x 60, 60 x 80 en 90 x 150 centimeter. De meeste matten zijn gemaakt van polyester en deze kunnen gewassen worden in de wasmachine. Als je kiest voor zo’n soort droogloopmat, kies je voor veel gemakken. Bovendien is er ruime keuze in kleuren voor deze matten. Ben je niet zo gebaat bij een mat die in de wasmachine kan, of wil je een ander materiaal droogloopmat, dan kun je kiezen voor een mat op maat. Deze zijn van polypropyleen of polyamide en 8 of 9 millimeter dik.

Kleuren

Ook de matten op maat kun je in meerdere kleuren krijgen. De meeste varianten vind je in donkere tinten, zoals grijs, bruin en zwart. Maar een droogloopmat op maat kun je ook bestellen in helder blauw of rood. Wat voor soort mat je ook wil, ze kunnen snel geleverd worden. Als je een bestelling plaatst voor vier uur in de middag, wordt deze de volgende dag nog bezorgd. Bovendien zit er gratis verzending op je bestelling vanaf een besteding van 50 euro.