Ga jij binnenkort verhuizen, waardoor je het hele huis nieuw moet inrichten? Of ben je na een aantal jaar uitgekeken geraakt op je huidige interieur? Er zijn enorm veel verschillende interieurstijlen. Zo heb je modern, maar ook Scandinavisch en industrieel. Wanneer je een nieuw huis gaat inrichten of je huidige huis gaat renoveren, wordt de trap vaak over het hoofd gezien. Mensen focussen zich sneller op de vloeren of muren. Dit terwijl de trap juist de blikvanger in een ruimte is. Maar welke trap past bij de stijl van jouw huis? Een beton cire trap? Of een wenteltrap?

Interieurstijlen

Voordat je een trap kiest, is het van belang dat je een interieurstijl kiest. Wanneer je huis al helemaal is ingericht en je een nieuwe trap later aanbrengt, is het handig om te kijken welke interieurstijl terug is te zien in jouw huis. Zo heb je de Bohemian woonstijl. Hierbij zie je gedurfde elementen en veel kleur en prints. Bij een industriële woonstijl zie je juist meer bruintinten en donkere kleuren. Daarnaast heb je de moderne woonstijl. Hierbij zijn er veel strakke en rechte lijnen in huis. Er zijn nog veel meer woonstijlen. Ga dus goed na welke stijl jij terug wil zien in jouw huis.

Soorten trappen

Wanneer het duidelijk is welke woonstijl jij terug wil zien in jouw huis, kun je de trap gaan uitkiezen. Er zijn heel veel verschillende soorten trappen. Om te beginnen de steektrap, ook wel de rechte trap genoemd. Wanneer je hierbij kiest voor een beton cire trap, sluit dit goed aan bij een industriële stijl. Wil jij een echte eyecatcher als trap? Dan kun je kiezen voor een wenteltrap. Deze trap kun je in een moderne stijl plaatsen, maar ook in een romantische woonstijl. Er zijn dus veel mogelijkheden voor het kiezen van de juiste trap. Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt en een bewuste keuze maakt.