Op zoek naar ontwerpadvies voor de woonkamer? Hier laten we je zien hoe je een woonkamer helemaal opnieuw kunt ontwerpen

Om het ontwerp van uw woonkamer de eerste keer goed te krijgen, zijn we er om u te helpen. Omdat het een uitdaging kan zijn om te weten waar je moet beginnen, of je nu met een lege ruimte werkt – misschien verhuist je – of met een erg drukke kamer te maken hebt. Voor inspiratie kan je altijd langskomen bij Woonwinkel in Twente!

De eerste stap bij het ontwerpen van een woonkamer is de indeling. Het kan zijn dat je een kleine woonkamer hebt met weinig flexibiliteit voor meubelposities, maar het valt niet te ontkennen dat de meesten van ons, ongeacht de grootte van onze ruimtes, ons woonkamerontwerp rond één ding doen: de tv. Maar hoewel het misschien geweldig is om van je woonkamer een thuisbioscoopkamer te maken, is het niet altijd de meest efficiënte – en zeker niet altijd de meest aantrekkelijke – manier om je meubels in te delen.

Als je de ruimte hebt, en vooral in door woonkamers, plaats meubels dan om doelgerichte zones te creëren. Natuurlijk, heb een bank die alleen voor tv-aanbidders is, maar creëer ook een gedefinieerde leesruimte door een fauteuil naast een raam of tafellamp te plaatsen; wijs een speciale werkruimte toe aan een hoek met een computer tavel, bureau of thuiskantoor verborgen in een kast; of scheid een speelruimte voor kinderen van de rest van de kamer met open planken.