eetkamerstoel van leer

Naast de looks van je eetkamerstoelen is het materiaal een doorslaggevende aankoopfactor.

Wie kiest voor stof zal het zitcomfort wellicht voornemen. Terwijl stoelen uit het of leder wel makkelijker schoon te maken zijn. Bovendien is leer een zeer kneedbaar materiaal. Het is bestand tegen alle beperkingen die gepaard gaan met de fabricage van stoelen. Dit is de reden waarom dit meubel in een veelvoud van vormen en ontwerpen verkrijgbaar is. Hierdoor past het zich aan alle decoratiestijlen aan. Er is iets voor elke smaak. Om warmte en gezelligheid in een ruimte te brengen, is de leren stoel nog steeds een goeie keuze.

eetkamerstoel van leer

Wat maakt de leren stoel een must in een interieur?

Leer verleidt met zijn natuurlijke kant, zijn robuustheid, zijn sensualiteit en zijn chic. Verkregen door het looien van dierenhuiden, is leer altijd een referentie geweest bij het maken van luxe meubelen. Dit materiaal wordt zeer gewaardeerd om zijn zachtheid, maar ook om zijn geur. Een eetkamerstoel van leer is het meest authentiek. Trouwens, de nieuwe stijlen zoals de neo-industriële looks combineren door lederen stoelen te maken met metalen structuren. Daarnaast zijn leren stoelen met armleuningen sinds een paar jaar weer helemaal in de mode. Ondanks een nogal vereenvoudigde esthetiek, verleiden deze leren stoelen door het geboden comfort. Ze laten gebruikers inderdaad hun arm rusten, wat best handig is als je na de maaltijd nog wil nakeuvelen.

Lederen stoelen zijn duur, feit of fabel?

Zo nobel als hout, zal leer, wanneer vakkundig bewerkt, een klassieke of moderne decoratie verfraaien. Door te kiezen voor leren stoelen geeft u cachet, elegantie en authenticiteit aan uw interieur. Een eetkamerstoel van leer is doorgaans duurder dan ene uit stof. Maar vergeleken met de levensduur en zijn praktische eigenschappen, vervalt deze kost. Heb je jonge kinderen of huisdieren en ben je bang voor krassen?

Weet dat ook stoffen stoelen op deze manier beschadigd worden.

Wat wel een feit is dat er erg veel soorten leder zijn en dat ze net als hout een regelmatige onderhoudsbeurt nodig hebben bijvoorbeeld met ledervet.