Elk interieur heeft één of meerdere eyecatchers nodig. Het kan een prachtige antieke kast zijn, een lineaire designtafel of een sfeervolle hanglamp. Of wat dacht je van een mooie vloerlamp met een elegant gebogen voet? We presenteren enkele stijlvolle design booglampen die perfect boven de woonkamer of eettafel kunnen hangen of als leeslamp dienen.

Flos Arco

We beginnen met misschien wel de meest bekende booglampen ter wereld, de Flos Arco. Deze alleskunner is in 1962 ontworpen door Achille Castiglioni en Pier Giacomo Castiglioni. Arco kenmerkt zich door het zware onderstel van massief marmer. Om de lamp te verplaatsen of te draaien steek je een stok door de opening in de marmeren voet. Deze wordt gebruikt als hefboom om dit zwaargewicht te verplaatsen. Sinds kort is de Arco ook leverbaar met een LED (18 W).

Ledino Lollypop

De Ledino Lollypop is een slankere en goedkopere booglampen dan de Flos Arco. Het maakt ook gebruik van een 2,5 W LED-lichtbron met een openingshoek van 40 °. Hierdoor is hij extreem zuinig en gaat hij tot wel 20.000 uur licht mee. Met een led-lichtbron van slechts 2,50 W is de lichtopbrengst echter vrij beperkt. Het heeft een hoogte van 1,50 m.

Lirio Crany

De Crany vloerlamp is een vertegenwoordiger van het merk Lirio. De Lirio Crany heeft een koepelvormige lichtverdeler die zorgt voor direct neerwaarts licht. Zoals de meeste lampen uit deze serie is hij daarom geschikt als leeslamp. De voet van deze lamp is niet mooi gebogen, maar heeft een knik in het midden. Het anker zelf is ongeveer 2 meter hoog.

Artemide Doride

De Artemide Doride is een flexibele vloerlamp met een natuurlijk karakter. Een scharnier in de lengte van de standaard maakt een rotatie van 350 ° mogelijk. Op deze standaard zit ook een dimmer om de lichtintensiteit aan te passen aan de actuele behoefte. De Doride lampen zijn zwart of wit gepolijst. Deze bladvormige lamp is een ontwerp van Karim Rashid.

Alle booglampen in deze lijst zijn van hetzelfde type, maar geen enkele is identiek. Ze hebben allemaal hun eigen karakter. Welke booglamp is jouw favoriet?