De vogeltjes fluiten inmiddels weer ‘s ochtends en ook het zonnetje komt al steeds vaker tevoorschijn. Dat betekent dat de lente in de lucht zit. Tijd om weer meer tijd buiten door te brengen, na een lange, sombere winter te hebben doorgemaakt. Heb je een tuin? Dan kun je daar heerlijk gaan zitten zodra het weer kan. Maar dan moet je tuin natuurlijk wel lenteklaar zijn. Hoe pak je dat aan? We geven je in dit artikel wat tips.

Plant planten in de tuin

Planten mogen natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Voordat je nieuwe planten kunt plaatsen, moet je tuin natuurlijk wel op orde zijn. Haal het onkruid weg en verzamel alle bladeren die op de grond liggen. Je kunt ook struiken en planten die al groeien, snoeien. Op die manier kunnen ze op de juiste manier doorgroeien.

Plaats voorjaarsbloemen

Wil je je tuin een beetje opfleuren? Plaats dan gezellige voorjaarsbloemen, zoals tulpen, narcissen en viooltjes. Deze doen veel goeds voor de sfeer in je tuin. Je kunt ze bijvoorbeeld in bakken of bloempotten plaatsen. Voor welke kleuren ga jij? Je zou voor een aantal verschillende kleuren kunnen kiezen, maar het kan ook erg mooi zijn om vooral één bepaalde kleur terug te laten komen.

Maak een zithoekje

Je wilt natuurlijk ook lekker kunnen zitten in je tuin als het wat lekkerder weer is. Creëer dus een heerlijke loungehoek voor jezelf, met een loungebank en tafel. Een afdakje is wel zo handig; ga bijvoorbeeld voor een houten overkapping van https://www.tuinhoutcentrale.nl/. Op die manier kun je ook in de tuin blijven zitten als het weer iets minder mooi is. Vergeet daarnaast niet ook leuke accessoires in je zithoek te plaatsen; het oog wil natuurlijk ook wat. Denk aan zachte kussentjes, een mooie lamp voor op tafel en een fijn kleed.