1groendak

Wil je duurzamer leven? Dan staan hier een aantal dingen die jij misschien wel aan je woning kunt veranderen of toevoegen. Duurzaam leven is iets ergs belangrijks waar steeds meer mensen aan voldoen. Duurzaam leven is heel erg breed maar we gaan het in deze tekst hebben over het verduurzamen van je eigen huis. Het moment dat je een nieuwbouw huis gaat kopen is dit makkelijk om door te voeren in je huis vanaf de basis. Zoals het plaatsen van zonnepanelen of matten van sedum op je dak. Dit kan natuurlijk altijd, zo kan je er altijd nog voor kiezen om te investeren in zonnepanelen of sedum matten.

Sedummatten

Wat zijn dan precies sedummatten? Sedummatten zijn matten die als dak gebruikt kunnen worden. Een sedummat is een onderhoudsvriendelijk dak dat bestaat uit vetplantjes. Een super duurzame en groene keuze dus. Naast dat het een duurzame keuze is is het ook nog eens een mooie keuze. Je verandert zogezegd je saaie grijze dak in een groen en gezellig dak dat zelfs kan bestaat uit verschillende kleuren. En bestaan 50 soorten sedumplanten van de 250 die geschikt zijn voor een sedumdak. Zo heb je de genoeg keuze voor een dak die bij jou past. Je kan gaan voor een totaal groendak of voor een dak met wat leuke kleuren.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame en groene keuze voor het opwekken van energie. Investeren in zonnepanelen is het zeker waard aangezien ze jarenlang meegaan en je veel energie terugwint. Zonnepanelen zorgen ervoor dat een deel van het zonlicht omgezet wordt in energie, door de fotovoltaïsche zonnecellen wordt er elektriciteit opgewekt. Het is dus niet altijd goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee. Zonnepanelen zijn beschikbaar voor elk dak, voor een schuin dak of een plat dak alles is mogelijk. Kortom zijn zonnepanelen een goede duurzame, groene investering voor elk huishouden en voor het milieu.