wandlamp buiten

Wie een wandlamp buiten heeft hangen, weet dat dit heel prettig kan zijn. Je ziet je sleutels en het sleutelgat goed wanneer je de deur open doet, je ziet de mensen die voor de deur staan in het licht en bovendien kan een lampje in de tuin een hoop sfeer brengen. Op de webshop van Lightexpert vind je een ruim assortiment aan wandlampen voor buiten. Iedere wandlamp buiten heeft eigen unieke eigenschappen die handig kunnen zijn, afhankelijk van waar je de wandlamp buiten wil en wat je met de wandlamp wil. 

wandlamp buiten

Solar en bewegingssensor

Een wandlamp buiten met bewegingssensor kan bijvoorbeeld handig zijn. Dan staat de wandlamp buiten niet de hele nacht aan, maar gaat deze alleen aan wanneer iemand de tuin inloopt. Of wanneer je voor de deur staat en je sleutels pakt. Een andere optie voor een wandlamp buiten is om te kiezen voor een solar lamp. Deze gebruikt zonne-energie en is daarmee goed voor het milieu en de portemonnee. Het kost je namelijk niets op de energierekening. Het kan wel nadelig zijn als het paneeltje geen zon kan vangen. Twijfel je? Veel solar werkt ook wanneer het bewolkt is, omdat het licht opvangt in plaats van zonnestralen.

Waterdicht

Een aantal opties voor een wandlamp buiten van Lightexpert zijn ook dimbaar. Zo kun je zelf bepalen hoe fel het licht van de wandlamp moet zijn en dit aanpassen naarmate het donkerder of lichter buiten wordt bijvoorbeeld. Je kunt kiezen uit wandlampen met natuurlijk daglicht of warmer licht, dit zijn 4000K of 3000K lampen. Let ook op de IP-waarde, zeker wanneer je de wandlamp buiten hangt. Een IP-44 lamp is bijvoorbeeld spatwaterdicht, maar kan daarmee niet goed tegen stevige regenbuien. Dan ben je met een IP-65 beter af. Een IP-54 is ook enkel spatwaterdicht, maar daarnaast ook bestand tegen stof.