Wil je graag een kwalitatieve vloer in huis halen die je kan afwerken volgens je eigen wensen? Dan is een gietvloer een goede oplossing. Veel mensen vinden de prijs echter nogal hoog. Tot het bekend wordt hoe lang deze vloeren meegaan. Op de lange termijn hoeft het namelijk niet veel te kosten omdat een gegoten vloer wel tientallen jaren lang mee kan gaan. Desondanks ga je natuurlijk toch op zoek naar de de laagste prijs. We vertellen je graag wat meer over het berekenen van de prijs van een gietvloer.

De gietvloer prijs berekenen

De kosten van een gietvloer wordt berekend per vierkante meter. De grootste factoren van invloed op de prijs zijn de arbeidstijd die er nodig is en het materiaal dat er gebruikt wordt. Daarnaast is het relatief aan de ruimte. Als de ruimte groter is, worden de prijzen relatief gezien lager. Als je de prijzen gaat vergelijken van gietvloeren, zorg er dan voor dat je altijd de prijs per vierkante meter met elkaar vergelijkt.

Verschillende prijzen vergelijken

Voordat je in zee gaat met een aanbieder, is het belangrijk om alle prijs van tevoren goed met elkaar te vergelijken. Op die manier vind je niet alleen de beste vloer, maar ook voor de beste prijs werd er zijn bovendien veel aanbieders op het gebied van gietvloer, deze aanbieders concurreren allemaal met elkaar, dit maakt de gietvloer prijzen steeds interessanter voor consumenten.

Let niet alleen op de prijs

Het is echter verstandig om niet alleen op de prijs letten als je op zoek gaat naar een bedrijf dat je kan helpen met het aanbrengen van een mooie gietvloer. Bekijk ook goed het portfolio van het bedrijf om te ontdekken hoeveel ervaring het is met het aanbrengen van het type vloer waar je interesse hebt? Past bijvoorbeeld woonbeton of een epoxyvloer het beste bij je? Hoe lang het precies duurt om de nieuwe vloer aan te brengen. De meeste bedrijven kunnen binnen een dag een gietvloer voor gieten en dan hoef je alleen nog even te wachten tot je het geheel hard is geworden.