Heb je een nieuw huis en ga je een nieuwe keuken kopen? Of ben je wel toe aan verandering in je huis en kijk je rond voor een nieuw keukenontwerp? Er komt veel kijken bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Waar moet je allemaal op letten? Wij leggen het je uit! 

Voor welke stijl ga jij?

Bij een nieuwe keuken kopen is het goed om te bepalen voor welke keukenstijl je gaat. Maar welk soort stijlen zijn er nu allemaal? Er is veel keuze en er zijn vaak diverse stijlen die jij interessant zou kunnen vinden. Dan komt het aan op kiezen. Of je kunt voor een combinatie van verschillende stijlen gaan. Op deze manier kun je jouw ideale keuken samenstellen! De meest populaire keukenstijlen: 

  • Design keuken: luxe, strakke lijnen, opvallende elementen en de nieuwste technologieën. 
  • Moderne keuken: strak, minimalistische elementen en rust. 
  • Industriële keuken: robuust, elementen van beton, staal en hout. Veel donkere kleuren. 
  • Hoogglans keuken: glanst en weerspiegelt het licht in de ruimte. De elementen zorgen voor een ruimtelijk effect.
  • Landelijke keuken: sfeervol en warm. De elementen zijn nostalgisch en bevat natuurlijke materialen.

Welke keuken vorm past bij jou?

De meest geschikte keuken vorm hangt af van de beschikbare ruimte die je in huis hebt. Bij een keuken kopen is belangrijk te weten waar de aansluitingen zitten. Denk hierbij aan elektriciteit maar ook aan afvoer. Eén van de populairste vormen is de rechte keuken. Dit is een ideale optie voor kleinere ruimtes. Het biedt een praktische indeling en zorgt ervoor dat jij alles uit de ruimte kunt halen. Daarnaast wordt er steeds vaker gekozen voor een kookeiland. Deze open keuken bevat een eiland waardoor je een groot werkblad hebt en veel bewegingsruimte. Deze vorm past het beste in een grotere ruimte. De hoekkeuken ofwel L-vorm is ook een veel gekozen keukenopstelling. Het is efficiënt waardoor de ruimte goed wordt benut. Prima voor kleine en grote ruimtes. Houdt dus goed rekening met jouw beschikbare ruimte bij een keuken kopen.

Wat kost een keuken kopen? 

De kosten hangen sterk af van de grootte van jouw keuken. Bij een grote keuken kopen moet je rekening houden met hogere kosten. Een kleine keuken heeft slimme oplossingen. Echter zijn deze wel moeilijker te monteren. Zo’n montage kost ongeveer 250 euro. Wanneer je kiest voor op maat en inbouwwerk dan zal het plaatsen langer duren en de kosten hoog oplopen. Stel altijd een budget op en bereken de kosten goed uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je een keuken kopen? Kijk dan bij keukens van De Keukenspecialist!

Keuken kopen en professional inhuren? 

Bij een keuken kopen komt veel kijken. Het kan wenselijk zijn om een professionele keukenontwerper in te huren. Wel zal dit ook extra oplopen in de kosten. Wanneer je een budget hebt kun je ook zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van een goedkope keuken. Dit kan met online 3D-ontwerptools. Je kunt dit ontwerp ook meenemen naar bijvoorbeeld keuken kopen Ikea om je te laten adviseren!