De koudere maanden van herfst en winter dienen zich binnenkort weer aan, wat kan resulteren in hogere energierekeningen. Lees snel verder om erachter te komen hoe u de komende maanden op uw elektriciteitsrekening kunt besparen. Het is goed het milieu en uw portemonnee, energie besparen is een win-win situatie!

Een goed geïsoleerde woning is van belang

Een slecht geïsoleerd huis geeft koude lucht af, dus waarschijnlijk zet u de verwarming dan aan, die meer energie zal verbruiken. Daarom wordt sterk aanbevolen om uw woning volledig te isoleren. Dit is natuurlijk een behoorlijke investering, maar u zult er op de lange termijn wel van profiteren. Een andere belangrijke techniek om warmte in huis te houden, is het gebruik van zonlicht. Schijnt de zon? Laat de gordijnen open zodat de zon zijn werk kan doen.

Zorg er ook goed voor dat uw radiator het juiste vermogen en capaciteit heeft, zodat u onnodig veel energie verbruikt.

Gebruik elektrische apparatuur optimaal

Deze tip ligt misschien voor de hand, maar het is erg handig om het meeste uit uw apparatuur te halen, zoals wasmachines, vaatwassers en drogers. Het is namelijk goed mogelijk dat u hiermee flink wat energie bespaart. Het stroomverbruik van een apparaat is altijd hetzelfde, maar als u bijvoorbeeld elke keer een kleine hoeveelheid kleding wast dan kost dat meer stroom. Het is aan te raden om apparatuur dus optimaal te gebruiken in plaats van meerder keren.

Wees vooral bewust van uw verbruik

Het is verstandig om bewust om te gaan met elektriciteit en apparatuur. Neem als voorbeeld een tv, vaak laten mensen de tv in stand-by modus staat. Zelfs dan gebruikt het apparaat stroom, schakel het apparaat dus uit als u hem niet gebruikt.

Voor meer tips kun je hier terecht.