Er is een trend gaande tegenwoordig, steeds meer mensen willen een epoxy tafel. Niet iedereen kent het, maar wie het kent is gelijk verkocht. Voor de mensen die het niet weten zal ik het uitleggen, maar pas op want straks wordt zo een tafel onderdeel van het verlanglijstje. Epoxy is een combinatie van 2 componenten die samen worden gemengd, waardoor er een chemische reactie ontstaat en het uithardt. Het hecht zich goed aan allerlei materialen en heeft vele mooie voordelen die ik zometeen even ga behandelen verder in dit deze tekst. In nederland begint de trend aan te slaan, maar er zijn nog maar weinig leveranciers. Project-Alpha.nl is een site waar deze tafels verkrijgbaar zijn, volgens hun zelfs de goedkoopste van Nederland!

Krasvrij

een Epoxy tafel blad is krasvrij. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, want als je een tafel hebt van heel erg duur hout wil je natuurlijk dat deze lang goed en mooi blijft, daar zorgt Epoxy voor. Mensen met katten met scherpe nagels of kinderen die erop spelen hoeven zich dus niet langer zorgen te maken.

Stijl

De epoxy tafels zien er bijzonder mooi uit, vaak zit er in het midden van de tafel nog een uitgehard stuk met een prachtige kleur. Als er bezoek is, valt zo een tafel gelijk op. De tafel straalt elegantie en netheid uit. De tafel zou perfect staan in een modern huis, maar door het verwerken met hout is deze ook mooi in een wat traditioneler huis.

Houtskleur

Iedereen kent het, tijdens het eten van een lekkere burger of ander vet eten valt er een klodder op de mooie houten tafel. Het vet trekt in de tafel waardoor er voor altijd een vlek blijft. Heel erg zonde. Epoxy houdt dit tegen, geen vlekken meer in de mooie tafels. Ook verkleurd de tafel niet, omdat er geen zuurstof en vocht bij het hout komen behoudt deze zijn mooie kleur voor altijd!