Shot of a young attractive woman doing her laundry at home

Vaak is men overdag druk bezig met werk en heeft men bij terugkomst van werk niet zin om nog huishoudelijke klussen te voltooien. Vrijwel iedereen denkt: ‘Dat klusje komt morgen wel’. Vervolgens komt het de volgende dag weer niet goed uit en dan is de week alweer voorbij. Het huis is alsmaar stoffiger geworden en de was heeft zicht opgestapeld tot een berg. Hieronder een aantal tips die het wassen een stuk efficiënter maken.

  1. Een systeem

Wat bij vele klussen werkt, dat ook geldt voor wassen, is om een systeem te creëren. Het is bijvoorbeeld handig om verschillende wasmanden aan te schaffen om de vuile kleding te sorteren. Meestal maakt men onderscheid in het witte, donkere en bonte wasgoed. Hiermee wordt voornamelijk op kleur gesorteerd. Je kan overigens ook soorten op kledingsoort, het ligt er maar aan wat je voorkeur heeft.

  • Regels inzetten

Het is ook handig om regels in te zetten zodat je bepaalde handelingen niet vergeet. Daarbij zorgt het ook voor extra houvast bij het hanteren van een systeem. Denk erover na om voordat je gaat wassen eerst op handen en knieën de slaapkamers doorgaat om sokken, T-shirts etc. van de vloer te rapen. Daarbij is ook een belangrijke regel: alleen vuile kleren die in de wasmand liggen, worden gewassen.

  • Schoonmaken wasmachine

Het is ook van belang dat de wasmachine zo nu en dan gereinigd wordt. Dit zorgt ervoor dat je wasmachine het goed blijft doen en worden de kleren extra schoon. Een veelgebruikt schoonmaakmiddel voor de wasmachine is azijn.

  • Handdoek in de droger

Het kan wel eens voor komen dat je net even te lang gewacht hebt met het wassen van een broek (of een ander kledingstuk- en eigenlijk wil je hem direct aan. Je zit te wachten tot de droger klaar is. Doe een zachte, droge handdoek bij je natte kleding in de droger. Je kleren zullen hierdoor sneller droog zijn.

Voor vele huishoudelijke items kun je terecht op deze website: https://www.massamarkt.nl/

Hier bevindt zich een groot assortiment met alle spullen die jij nodig hebt binnenshuis.