daklekkage

Een woning kan talrijke mankementen en beschadigingen hebben. Gelukkig is het ene mankement het andere niet, in die zin dat je sommige dingen gerust even kunt laten wachten. Lekkages vallen hier echter absoluut niet onder. Wanneer daarvan bij jou thuis sprake is, dan is het essentieel dat je die gelijk laat repareren. Dit geldt natuurlijk al helemaal als het om een daklekkage gaat. Water van buiten zou dan namelijk je woning binnen kunnen komen. Je dak loopt daardoor al snel veel meer schade op dan nu al het geval is. Bovendien kan bij meer instromend water zelfs je interieur schade oplopen. Snel actie ondernemen dus, dat is het devies. De eerste stap hierbij bestaat doorgaans met het contacteren van een lekdetectiebedrijf. Zo zet je de reparatie van de daklekkage in gang. 

daklekkage

Waar ontstaan daklekkages het vaakst?

Daklekkages ontstaan relatief vaak op dezelfde plekken in en rond het dak van een woning. Het gaat hierbij opvallend vaak om de volgende locaties:

  • Bij plekken waar regenwater zijn weg naar beneden moet vinden en afgevoerd wordt.
  • Bij aansluitingsranden met de muren van je huis.
  • Bij gaten die bestemd zijn voor ventilatie.
  • Bij dakramen en lichtkoepels en de randen daaromheen.
  • Bij plaatsen waar leidingen, kabels en buizen je woning via het dak uit gaan. Bekend is dat als je zonnepanelen hebt, dat je dan minimaal één extra opening hiervoor in je dak hebt.

Hoe kies je je lekdetectiebedrijf?

Hierboven meldden we al dat je het best een lekdetectiebedrijf kunt inzetten om de bestrijding van je daklekkage in gang te zetten. Het is hierbij verstandig om te gaan voor een bedrijf dat over handige en moderne technieken beschikt om lekkages op te sporen. Denk hierbij maar aan infraroodtechniek. Hiermee kan men nauwkeurig vaststellen waar het lek zit en dat zonder ook maar iets te moeten openbreken.