Bouwplaatsen zijn een broeinest voor diefstal. Gereedschap, apparatuur en materialen kunnen allemaal snel en gemakkelijk worden meegenomen van een onbeveiligde bouwplaats. Bouwbeveiliging is belangrijk om je investering te beschermen en kostbare vertragingen te voorkomen. Hier volgen vijf tips om je te helpen je bouwplaats te beveiligen.

Vijf tips

  1. Installeer beveiligingscamera’s en verlichting met bewegingssensoren. Dit zal potentiële dieven afschrikken en geeft je ook de mogelijkheid om beelden te bekijken als er toch iets vermist wordt.
  2. Zorg ervoor dat alle deuren en ramen op slot zijn als het terrein onbeheerd is. Een niet afgesloten deur is een open uitnodiging voor dieven.
  3. Bewaar waardevol gereedschap en apparatuur op een veilige plaats als ze niet in gebruik zijn. Een zeecontainer of gereedschapsschuur met een slot is een goede optie.
  4. Huur beveiligers in om na sluitingstijd op het terrein te patrouilleren. Dit is een extra beschermingsmaatregel die dieven kan afschrikken en je gemoedsrust kan geven.
  5. Houd een gedetailleerde inventaris bij van alle gereedschappen en apparatuur op het terrein. Zo kun je snel vaststellen wat er ontbreekt als er toch iets vermist wordt.

Conclusie

Bouwplaatsen zijn een voornaam doelwit voor diefstal vanwege de aanwezigheid van waardevolle gereedschappen en materialen. Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen kun je je bouwplaats beveiligen en je investering beschermen. Beveiligingscamera’s, gesloten deuren en beveiligde opslagplaatsen zijn allemaal effectieve maatregelen om dieven af te schrikken. Bovendien kan het inhuren van beveiligers om na sluitingstijd op de bouwplaats te patrouilleren je een extra beschermingslaag bieden. Tot slot kun je door een gedetailleerde inventaris bij te houden van alle gereedschappen en apparatuur op het terrein snel vaststellen wat er ontbreekt, mocht er toch iets verdwijnen. Door deze tips te volgen kun je de veiligheid van je bouwplaats helpen garanderen.

Bron: Cyclops Security